2008. január 24., csütörtök

Fajtabemutató a Fressnapfban

Múlt szombaton Apa megint jól itt hagyott... A budaőrsi Fressnapfban volt, és segített megismertetni a kasmír fajtát az érdeklődőkkel. Zita vitt nyulakat, és Kitti (Mogyi gazdája) is végig segédkezett. Azt mondják, sok embernek beszéltek rólunk, és elmondták, mi mindenre van szüksége egy nyúlnak, amelyik az emberek közelében él.


Blue és Libelle:

2008. január 7., hétfő

Mogyi honlapja

Ma Mogyi Anyája írt Apának, és elújságolta, hogy Mogyi honlapot nyitott. Apa erre büszkén azt mondta nekem, hogy lám, lám, a tehetség is öröklődik, nem csak a küllem. Szerintem ezt dícséretnek szánta….
Lényeg a lényeg, újabb kasmíros jelenlét a neten! A honlapon megismerhetitek Mogyi életét, de van rajta geléria, chat, vendégkönyv, meg egy csomó okosság (mint itt nálam... :o).

Szóval, ez itt Mogyi címe, olvassátok, okosodjatok!
http://gportal.hu/portal/kasmirnyuszi/

Ez meg itt Mogyi, épp a könyvei körében. Nem véletlenül olyan okos ő sem...

2008. január 6., vasárnap

ÚJ kasmír-blog!

Sziasztok!
Nagy hírem van! Ma Soraya írt nekem. Nézzétek, mit:

"Hali Féli drágám!
Képzeld, az egyik kislányomnak is van már blogja!
http://kiccica.sarok.org
Puszil: Soraya"

Szóval, újabb kasmír adta a fejét blog-írásra. Ráadásul NŐ!!! :o)))
Nézzétek, olvassátok!

Mogyi Karácsonya

"Kedves Apa!
Először is boldog új évet kívánok!! Anya megengedte, hogy írjak neked, mert jó nyúl voltam, és még virgácsot sem kaptam a télapótól!! Gondoltam, muszály beszámolnom neked az első Karácsonyomról. Képzeld, az ünnepi ebédem egy szép adag ubi-répa-alma keverék volt. Miután degeszre tömtem magamat, anya bevitt a nappaliba a karácsonyfa alá, és elkezdtem bontogatni(rágcsálni) az ajándékokat. Az én ajándékom egy pihenő-fotel volt. Miután kipróbáltam és minden csomagolópapíron átugráltam, lefeküdtem pihenni a terasz ajtó-párkányára.
Ja, az új szőrszínemet nem is említettem még. Nagyon hasonlítok rád, de képzeld, a szőröm beszürkült oldalt. Biztos anyám szőre színéből is örököltem. Küldök pár képet a Karácsonyról meg az ajéndékomról.
Egyelőre zárom soraimat.
Puszil fiad: Mogyi"

Mogyi képeket is küldött:

Ott ül középen, alig látszik. Gúvasztottam a szemem, és észrevettem, hogy Mogyi családjának porszívót hozott a Jézuska. Hát igen, nyulas családoknál elkell az új porszívó... :o)))


Mogyi saját Karácsonyfája:


Mogyi ajándékai. A Jézuska minden évszakra gondolt: prémes fekhely télire, és sátor a melegebb időkre:


Mogyi kitikkadt a nagy nyüzsgéstől. Még szoknia kell az emberek karácsonyozási szokásait:

2008. január 2., szerda

Chance mai levele (Mi vaaan?!?)

"Drága Api!
Nálunk rettenetesen zajlik az élet, itt egy perc nyugta sincs a nyúlnak! Képzeld, új pletyit sutyorognak a lányok és a fiúk. Még semmit nem tudok pontosan, de elmondom, amit hallottam. Szóval ott kezdeném, hogy a Főnökség lelépett Kari előtt, és nyúlsitterre - vagy hogy kell ezt mondani - hagytak minket. Ez mindig tök szupi, mert olyan szépen nézünk a nagy szemeinkkel, hogy extra adag kaja, széna játszik ilyenkor. Aztán Karira betoppantak a Föncsiék és izgalmas illatokat hoztak magukkal. Olyan messzi vidékek illatát. Volt benne valami Tower-ös, meg London-os, meg hatalmas zöld parkok illata formára vágott buxusokkal és sövényekkel, egy csipetnyi Atlantó-óceánnal és Golf-áramlattal. De ez mind semmi, mert vendégek is jöttek. Valami Sir, meg valami Lord, de még egy Lady is! És mindenféle történeteket lehet hallani valami Robin Hood-ról és Little John-ról, Nottingham-ről és a Sherwoodi erdőről. Szóval írtó izgi. Ó, bocs Api, rámszólt Anyi, hogy húzzak aludni. :o((( Szólhatnál végre neki, hogy ne bánjon már úgy velem, mint egy gyerekkel! Vegye észre, hogy felnőttem!
Puszik: Chancy"

Libelle levele (Hogy mindenki milyen aktív! ... :o)

"Kedves Félix Filou vom Offenstall!

Libelle vom Offenstall vagyok a kishúgod.Eljött a mi időnk! Klassz az álca cuccom? Gondoltam elugrom és meglátogatlak, de asszem... ööööö... eltévedtem..... "

(Hát, ide nem érkezett meg... Mindenesetre jól mutat a havon. :o)

2008. január 1., kedd

Soraya mai levele. Na szép...

"Kedves Féli!
Most valami nagyon fontos és bizalmas dolgot fogok elmesélni Neked. Képzeld, Chance nagylány lett és szerelmes. Látszik, hogy a Te lányod, mert először a Cirmó cica keltette fel az érdeklődését :o))))) - a kutyafáját! :o)))) - de aztán jött Blue és hadd ne mondjam tovább. Lehet, hogy lassan nagyapi leszel, Féli drágám?! :o))))
Ölel:
Soraya"

(Húúú.... Úgy látszik, a fajok közti hibrid előállításán más is fáradozik. Itt a kutyák egyelőre ellenállnak...)


Chance mai levele

"Kedves Apa!
Nálunk sirály hó esett! Ma és tegnap is kint játszottunk a kertben, a hóban. Átjössz hógolyózni? És megtanítasz hónyulat építeni?
Puszil lányod:
Chance"

(Na, remélem, ezek után Apa engem is ki mer majd vinni a hóba, mert ha más nyúl nem fagy meg, én sem fogok. Gondolom.)



Karácsony, Szilveszter...

Hú, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de egy magamfajta nyúlnak borzasztó egyhangú a tél... Apa nem visz ki a kertbe mióta stabilan mínuszok vannak, itt bent pedig elég unalmas, még ha kint vagyok a lakásban, akkor is...

DE megint kaptam levelet a lányoktól!!! Így szól:

"Kedves Féli!
Először is Boldog Karácsonyt szeretnék kívánni a magam és a gyerekek nevében. Chance lányunkkal készítettünk Neked egy kis meglepetést, remélem tetszeni fog. :o) Fogadd szeretettel!
Ölel Soraya és puszil Chance :o) "

Szóval: MÉZESKALÁCS (!)... Már csak Apát kéne elküldeni, hogy hozza el, mert hát ugye az e-mailben nem jöttek át a mézeskalács-nyuszik... Engem meg nem visz el, mert azt mondja, ahogy viselkedem, biztosan kidobnak. (Gondolom, ő akarja megenni mind, mert engem meg állandóan fogyasztani akar.)

Amúgy veletek mi történik így télen?!? Írhatnátok, hogy teltek az ünnepek...